úterý 13. října 2009

Hororový podzim

Představa věnovat se tomuhle blogu nějak víc, pravidelněj a nějak tématicky uceleněj se mi zatím nepovedla uskutečnit, ani v blízký době nepovede, pořád si sem budu jen tak házet co mě napadne a kdy mě napadne. A jak to bylo v poslední době, aktualizace nejspíš nebude nijak častá. Ke kvalitnímu blogu to má holt daleko. No ale tak sem zase po nějakym čase aspoň něco napíšu, takových pár tipů.

Je podzim, musim bejt v Praze, čtu Kissingera, někdy myju nádobí, koukám na horory a čím dál víc se těším na Halloween. Teda, ne že by se u nás někde nějak víc prožíval, spíš vůbec, ale stejně z toho mám dobrý pocit a snažím se to vždycky něčím alespoň sám pro sebe oslavit. No, letos si snad pustíme nějaký pořádný halloweenský filmy. Třeba Trick 'r Treat, ten mě dost zaujal a na DVD/Blu-ray se konečně dostal teď na začátku října.

Taky se konečně schyluje k vydání nový desky Roba Zombieho, čehož se já osobně nemůžu dočkat už od dob poslechu "Foxy Foxy". Konkrétně to bude venku 17.11.

Jestli máte chuť na pohodovou muziku s hororovou náplní, doporučuju Captain Clegg And The Night Creatures (CD jsem sehnal přes torrent), částečně fiktivní rockabilly kapelu složenou v souvislosti se Zombieho druhým Halloweenem. Už ty názvy skladeb jsou nádhera... Zombie A Go-Go, Transylvania Terror Train, Dr. Demon & The Robot Girl, Redneck Vixen From Outerspace a podobně:)

Ještě zpět k hororům - filmům. Za poslední dva týdny jsem viděl silnou čtyřku: Orphan, Seventh Moon, Hills Run Red a už zmíněný Trick 'r Treat. Ty všechny stojí za to, plus ještě jako bonus a dobrá srandička (opět) Zombieho přisprostlej animák - Haunted World of El Superbeasto. Není to žádný zázrak, ale bavilo mě to a je to hezky kreslený.

Mám to štěstí mít předplacenej tenhle skvělej časák a skrz inzerci v něm jsem se dostal na tenhle e-shop. Kvalitní, často různě uzpůsobitelný trika s hororovými motivy a plakáty starších pecek, s tím že ten potisk může být takový hezky jetý. Kdybyste odtamtud něco objednávali, určitě dejte vědět.

Víc toho teď na srdci nemám. Nebýt školy jsem docela vysmátej a možná sem i víc píšu. Statistika a manažerský účetnictví je pěkná sračka, to můžu říct sotva to začlo.

Už aby sněžilo.

Ondřej Novotný | Vytvořte si svou vlastní vizitku

15 komentářů:

ADA řekl(a)...

jednou za měsíc to stačí. pokud sem budeš strkat příspěvky z csfd s jednou fotkou, tak budeš mít příspěvků dost.

na to kolik máš na facebooku kamarádů, ti tady nikdo nepíše.

Ondra Novotný řekl(a)...

Nějak mi o příspěvky nejde, asi jelikož s tím nemám žádný cíl.

No jo, serou na mě.

ADA řekl(a)...

třeba já bych si něco přečetl

Ondra Novotný řekl(a)...

OK, co se týče filmů - jaký je v tom případě rozdíl, jestli to čteš na ČSFD nebo tady..

ADA řekl(a)...

velký rozdíl.
nemusím nikam chodit, nedělám přístupy csfd, můžu to tady komentovat, má to úpravu, obrázky, a tak podobně. mě zajímá, co je na blogu a né někde v prdeli.
ale to záleží na každým. pro mě je blog na prvním místě a nevím, proč bych měl plýtvat tvůrčí energií na cizí servery. pomalu ale jistě si vylepšuju svoje dílo a získávám čtenáře. je to hobby.
pokud tu nic nechceš mít, nevadí... ale je to škoda.

Ondra Novotný řekl(a)...

to samý já dělám na ČSFD, tam je to u mě jednoznačně priorita

Ondra Novotný řekl(a)...

jako škodu vidím že ty nepíšeš tam, byl bys hvězda

ADA řekl(a)...

ty bys byl hvězda tady, kdybys zapracoval na článcích a grafice

Ondra Novotný řekl(a)...

No, pro mě to má mnohem mnohem větší význam na ČSFD. Přitom všechny ty recenze z divnoblogu a další tuny co máš už někde napsaný, to je tam přímo ideální, navíc jsi fakt kurva a většinu umíš osobitě zprcat. Je to prostě dost škoda si myslim. Tam by tě četlo mnohonásobně víc lidí, ale je mi jasný že tě neukecám.

ADA řekl(a)...

Každý na to prostě máme jiný pohled a každý píšeme z jiného důvodu. Mě baví právě to budování něčeho vlastního.
Příklad: Můžu jít dělat do továrny na kafe, kde výsledek mé práce bude pít milion lidí a nebo si postavit vlastní kavárničku, kde bude chodit pár lidí a budou se tam cítit příjemně.

Neříkám, že nechci aby moje články četlo hodně lidí. Jen to u mě není prvořadé. Mě jde hlavně o zábavu, jako když si někdo doma staví krajinku pro vláčky. Kdybych to ještě kopíroval na csfd, tak by mi to asi přilákalo na blog nějaké čtenáře, ale vůbec mě to nebaví. Možná, až předělají grafiku a celkově ten server překopou, aby nebyl tak lamáckej, něco tam nahraju.

Celkově mám rád svobodu a klidně budu psát do recenzí, co jsem dělal včera odpoledne a tak podobně.
Jinak možná zkusím psát i na nějaký větší server. Pozvánky už by byly. Ale to jenom tak experimentálně.

Recenze na Divnoblogu jsou takové rychlovky, se kterými se nikde nechci chlubit.

Ještě když se vrátím k těm čtenářům, tak já už jich mám taky kopu. Ono to není vidět, protože mi nepíšou komentáře (ani kamarádi - wtf), ale je jich dost na to, aby mi to stačilo.

Ondra Novotný řekl(a)...

Mně přijde že mám na ČSFD plnou svobou, teda zatím mě tam nic neomezovalo.

Ale jo, blog ti sedne líp.

ADA řekl(a)...

Jednak tam jsou jistý pravidla, ale taky já v jedný recenzi píšu kousek o filmu a kousek třeba o něčem jiným, což nezajímá někdoho, kdo tam je kvůli filmu. A taky tam nemůžu dělat odstavce, vybírat obrázky pro můj článek a tak podobně. Prostě na to, jakou s tím mám práci a kolik času tomu věnuju, není csfd tím nejdůstojnějším místem pro moje články.
Navíc mě uráží, když má nějaký film třeba třicet procent a hromadu negativních recenzí. Taky mám tendenci na takových místech všechny posílat do prdele.

Ale teď mě napadlo, že bych tam mohl chodit relaxovat a urážet ostatní.

Ondra Novotný řekl(a)...

Vždyť jo, k tomu jsi předurčen, být ta kurva co jde proti. Si myslím na základě tvých minirecenzí. Ještě si pamatuju jak jsi kdysi dávno prudil na chatu System Of A Down.

ADA řekl(a)...

to už si nepamatuju, ale určitě byla sranda.

jinak proč tahle diskuze:
je málo dobrých blogů, respektive blogů, se kterými bych mohl být nějak spřízněný. každý si něco založí, ale jak zjistí, že se z toho nikdo po dvou příspěvcích neposral, tak přestane psát a blog stojí za houby. proto to blogování takhle propaguju. prostě mě sere, že nemám s kým "soupeřit" a na koho reagovat... a hlavně není co číst...

Ondra Novotný řekl(a)...

Jo chápu tě. Ale pro mě je prostě primární ČSFD s tímhle žádný plány nemám.