úterý 24. března 2009

Dead Snow (Død snø) (2009)

JO! Norové teď diktujou a po dobrém FRITT VILT 2 přišli s něčím ještě lepším. A je to vážně paráda. O tom, jak parta přátel vyrazí pobýt na chatu v horách, ale dostanou se do pořádných hoven. Zkříží totiž cestu (sněhovou stopu) pohlednému plukovníku Herzogovi a jeho jednotce NÁCKOVSKÝCH ZOMBIES! Yeah! Tyhle zmrdi z druhý světový jsou docela draví, navíc jdou po dukátech pomalu stejně zarputile jak LEPRECHAUN. To by bylo stručně k ději. Ale nečekejte hned hodinu a čtvrt těhle hovad, musíte si na ně chvilku počkat. Bezmála půlka filmu totiž není odvázaný masakr na sněhu, ale sledujeme partu mladistvých a jejich počínání na chatce. Tváří se to teda spíš jako nějaký seriózní slasher, malinko (a určitě naschvál) odkazující na EVIL DEAD. Ale vůbec nevadí, není to totiž nuda! Navíc tak podle mě ještě líp vyzní ona závěrečná půlhodinka - která je prostě k sežrání a skvěle to k ní vygraduje. Hotová dvou-a-půltá světová:) Sníh&krev, střeva, náckové, motorovka, kulomet na skútru, končetiny, zdařilý humor. Není to ale nějaký ztřeštěný B, i přes skvělou směsici všech těch B přísad (kde chybí snad jen kozy), což mi přijde samo o sobě chvályhodné. Prostě to není přehnaný. Jinak provedení gore efektů super. No.. škoda jen toho názvu, zasloužilo si to něco výraznějšího než zrovna DEAD SNOW (to už lepší by bylo zpřeházet to na 'Snow Of The Dead'). Nevadí. Výborný, doslova spásný počin, sem s dalším takovým!

(ČSFD)

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Fakt tam nejsou ani jedny vemena? No dobry, tema nackama si mi zrovna kapnul do noty, protoze se poslednich par dni snazim marne najit nejakej film s nazi a okultni tematikou, ktera paradoxne ve WWII. hrala velkou roli, ale vubec se o tom nemluvi. Nevis o necem?

Ondra Novotný řekl(a)...

Ani ne bohužel, když už náckové, jedná se o klasický naziexploitation kousky, kde to je spojený spíš s různými experimenty a mučením než nějakou okultní tématikou... Jestli máš na mysli něco jako Wolfenstein, akorát zfilmovaný.

Anonymní řekl(a)...

Jo presne tak. A to me prave sere, protoze kdyz uz druha svetova je to prave bud klasicky naziploitation nebo filmy jako Ryan apod. Jako kdyby o okultismu nechtel nikdo mluvit. Nasel jsem dva fakt kratky, asi 5ti minutovy amatersky "filmy", ktery maj jakoze znazornovat original zabery z vypravy za hledanim Necromoniconu a potom asi 40min filmek s hodne dlouhym debilnim nazvem, ve kterym je "nazivampir". Je to prave neco na styl Wolfensteina a dost dobre natoceny, bohuzel celkem nuda a hodne i jako komedie.

Ondra Novotný řekl(a)...

no, ještě mě napadlo že náckové a okult nebo něco takovýho bylo v Hellboy jedničce.. ale to je ptákovina no

Anonymní řekl(a)...

V Hellboy? To jsem netusil, jeste me napada Indiana Jones - tusim dvojka :D

Anonymní řekl(a)...

A viděli jste třeba film Outpost (Bunkr smrti, 2008)? Z něj si Dod Sno vypůjčil zrovna ty nemrtvé nácky. Doporučuji vidět.

Anonymní řekl(a)...

Okultismus a Náckové najdete ve Frankensteinova armáda s Rodenem v hlavní roli. Je to šílenost :-)