čtvrtek 22. ledna 2009

Carver (2008)

Výtečně. Už jakmile hned v úvodu spustila ta správná country vypalovačka, tušil jsem, že tohle bude dobrý... Jak už to tak často bývá, další skupina mladých se dostala do pořádnýho průseru někde na samotě u lesa. Místní hospodu obývají dva primitivové se sympatickou zálibou v točení vlastních snuff movies. Špinavou práci koná elegantně a s noblesou ten mladší a vypasenější z nich - Bobby Shaw - který dokáže nápaditě a s chutí použít všeho, co má zrovna po ruce. Například na jednu z obětí nejdřív vysype provizorní hajzl plný hoven, následně mu s ním zlomí nohu a své představení zakončí efektním vymáčknutím obsahu varlete kleštěma. Blondýně zase s radostí zatluče hřebík všude možně po těle, než to završí mistrovsky provedeným zaražením přímo mezi oči. A podobně. Tenhle umaštěný špekoun se s tím nesere, navíc si vždy na akci vezme stylový letecký (možná svářečský?) brýle, asi aby mu nic neuniklo ani ve chvíli, kdy zrovna všude stříká krev a on by chudák nic z toho neviděl. Zkrátka v životě takovýho požitkáře není nic hezčího, než slyšet ten krásný, tupý náraz kladiva do hlavy. Tak... Carver ale nenudí ani když se zrovna nic nemasí. Je pravda, že může působit trochu amatérštějším dojmem, ale mně to nepřišlo nijak zvlášť na škodu. Navíc, veškerý gore je odvedený detailně, více než uspokojivě a s tím pravým citem pro věc. Takže brutální, špinavá záležitost s prvky teenagerského hororu. Líbilo se.

(ČSFD)

7 komentářů:

ADA řekl(a)...

nedávej sem tolik obrázků. někdy jsou tam hrozný spoilery a je těžký projíždět stránkou a nedívat se kdo umře a kdo ne

Ondra Novotný řekl(a)...

Počítám, že to tady vidíš poprvý a ty obrázky si stejně nezapamatuješ, no a když už jsi to viděl tak je to pak jedno. Dávám si ale bacha, abych sem neházel nějaký zásadní spoilery no... Jinak kdo umře není v tomhle filmu až tak podstatný.

Ondra Novotný řekl(a)...

ale trochu jsem to zredukoval

ADA řekl(a)...

já si to pamatuju... a nemluvím o tomto filmu, ale o všech.
já se na to nedívám. prostě roluju a koukám bokem.
myslím, že by stačilo tak pět screenů a dost. ušetří to čas především tobě.

Ondra Novotný řekl(a)...

Někdy mi dělá problém zkrátit to na 30:D Hele nebyl jsi to ty, koho napadlo, ať sem klidně dávám komenty z csfd a k tomu screeny?

ADA řekl(a)...

nepsal jsem dva metry screenů na jeden komentář... myslel jsem můj styl. prostě nějaký kecy a pár ilustračních fotek. rozhodně nic z konce filmu...
když napíšeš o filmu, že je dobrý, tak se na něj kouknu a nechci dopředu vědět, jaká kunda tam bude napíchlá na plotě.

Sapik řekl(a)...

No nevím jak vy, ale dle mého je tento film docela dost nepřesný a to hlavně třeba proto, že tam neukázali jaké jsou to svářečky a dle mého ta, kterou tam používali byla CO2 svářečka a je mi docela dost líto, jako zarytému svářeči, že tam nebylo na toto poukázáno...