úterý 23. prosince 2008

Manhunt (2008)

A zase zpátky ke slasherům...

Rovdyr neboli Manhunt, to je docela povedená vyvražďovačka - lov teenagerů ve stylu Pachu Krve, jenže tentokrát to nejsou žádný zmutovaný burani, ale jen parta normálních (normálně vypadajících, jakž takž) vesnických týpků, co se asi nudí a serou je měšťáci, nebo co. Je vám 25, vyrazíte s vrstevníky na exkurzi do norských lesů, jenže narazíte na tyhle mrdky. Tolik jednoduše k jednoduchému ději. Teď jak jsou tady vlastně zvládnutý čtyři základní pilíře podobnýho filmu. VRAZI: Moc normální, chtělo to buď masku, nějak zohyzdit, nebo je aspoň malinko zúchylnit. OBĚTI: Parta průměrně sympatických teenagerů (+ nějakej další chudák turista). Mohlo jich být víc, protože by to znamenalo víc masakrování. Inteligence taky průměrná. VRAŽDY: Přišlo mi, že to násilí docela odpovídalo Zombieho stylu, co se týká syrovosti a reálnosti. Ale bohužel k jeho působivosti to mělo daleko. Pořád ale ucházející, po technický stránce v pohodě. BRADAVKY: Žádný. / Takže ujde to, nenudí to (díky za krátkou stopáž), nepřekvapí to.

(ČSFD)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

nema to vubec nic spolecnyho s hrou?

Ondra Novotný řekl(a)...

Ne, vůbec. V originále je to Rovdyr, tohle je americký název.

Jinak Manhunt hra by si určitě zasloužila zfilmovat, ale jen v případě, že by to vyšlo fakt hodně brutální. Z toho námětu a při tý představě.... no docela slintám.

Anonymní řekl(a)...

Ja hru nikdy bohuzel nehral, ale vim o co jde - jen doufam ze to neudela Uwe :D

Ondra Novotný řekl(a)...

No je dost možný že už se do toho hrnul... Jo, tohle bych přenechal někomu fakt spolehlivýmu, je to až moc drahocenný materiál na to aby to někdo jen tak odflákl.