středa 24. prosince 2008

The Last House On The Left (1972)

Tohle killer movie/ exploitation je pradědkem Devil's Rejects, ale i dalších podobných násilností, co se za posledních 30 let natočily. Samozřejmě to nedosahuje takové míry shockingu jako kdejaký dnešní snímek, ale svůj půvab to myslím zdaleka ještě neztratilo./ Parta saďourů --nadšenec do sexuálních zločinů, hrubián vůdčí typ, jedna blbá nána, slaboch závislák (what would you do if you were me?)-- si na útěků z vězení chytí dvě mladý holky. Pohrají si s nimi stylem ponížít, znásilnit & zabít, jenže náhodná návštěva rodičů jedné z obětí se jim pak po právu vymstí./ Ačkoliv už to dneska sem tam působí nechtěně vtipně, případně amatérsky, odlehčené momenty se střídají s těmi vážnými a překvapivě naléhavými. Jedna pasáž se dostane vyloženě nad věc, když skvěle zachytí onu pověstnou prázdnotu těsně po vražedném aktu.

And the road leads to nowhere...

(ČSFD)

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

u tehlech filmu si dycky rikam, ze cover vypada huste, pocteni je o tom taky perfektni, ale pak se treba muzu posrat nudou - to je konkretne pripad Satan's Sadist, ktery distribuuje i TROMA - exploitation se mi libi, ale bojim se ze asi jen v novejsi podobe nebo myslis, ze tohle je koukatelnejsi, napr. v porovnani s tema SS?

Ondra Novotný řekl(a)...

Satan's Sadist neznám, ale myslim že tohle bude záživnější... Troma má podle mě ve sbírce spoustu nudných sraček, těch filmů je tam mrtě takže se tomu sem tam nevyhneš.

Anonymní řekl(a)...

To co TROMA pouze vydava pod svojim oznacenim sou kolikrat fakt tezky srance. Ja to delim na tyhle filmy a pak na ty, ktery toci konkretne Lloyd Kaufman - to je pak vazne o co stat.
http://www.csfd.cz/film/93284-satans-sadists/

Ondra Novotný řekl(a)...

vidíš podle toho komentu to špatně nevypadá... stahuju:)

Ondra Novotný řekl(a)...

jinak nehodláš se konečně taky uhnízdit na ČSFD?

Anonymní řekl(a)...

Jasne, ten koment jsem cetl nez jsem na to koukal a pak jsem to fakt malem vypnul, coz nemam ve zvyku, tak jsem to ztezi dokoukal. Konec je fakt ultra debilni, tak pak napis co ty na to.
Jo, rad bych, ale co vim, tak se tam musel delat nejakej test nebo podobny sracoviny??

Ondra Novotný řekl(a)...

na to ser.. až budeš mít potřebnej počet hodnocení, což je otázka hodinky, stačí napsat na správu (Pomo nebo Bart) že si s tím testem nevíš rady a oni ti to dají - je to jen ochranný opatření proti jednoduchýmu spamu

jo kouknu, ale těžko říct kdy se k tomu dostanu... no ten týpek je blázen do exploitation, tak to možná trochu nadhodnotil:)

ADA řekl(a)...

výborný film. finále je trochu přehnané, ale mnoho scén je opravdu podařených. jeden z nejlepších znásilňovacích. samozřejmě se na to nesmí dívat pro nějaké šoky. je to normální film.