pondělí 29. prosince 2008

Hostel 2 (2007)

Mám rád úchylný filmy a tenhle byl nakonec jedna radost. Jedničku už si vybavuju spíš mlhavě, takže se od ní můžu vesele odprostit. Tohle je pro mě zatím nejlepší Eli Roth... Dobře natočený film s dobře zvrhlým humorem (snídaně pro kočku, cikánský haranti, nůžky a fotbálek v závěru, asi nechtěně i Slovenský Krumlov...) a stejně zvrhlým násilím (dámská jízda s kosou při svíčkách, poprava dítěte, kanibal), který baví od začátku do konce (na ten konec zvlášť). Klíčem je dívat se na to jako na nenáročný béčko, hezky s nadhledem. A asi taky mít jen minimální očekávání.

(ČSFD)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dvojka rozhodne lepsi nez jednicka, vic nevim co k tomu dodat. Je to docela slatanina, ale jak si psal, urcity useky jsou tam fakt dobry..

Ondra Novotný řekl(a)...

jo, slátanina.. ale bavil jsem se dobře

Anonymní řekl(a)...

a to je hlavni - kosa byla jedna z nejlepsich a pokud se nepletu je tam i peniso-rezava zabava..

Erl řekl(a)...

Mám to rád. Mám rád i Rotha. Svým způsobem je stejnej jako Zombie. Oba jsou to horrorový nadšenci a točí především pro radost. Roth je veřejností neuvěřitelně podceňovanej. Ale podle mě ho málokdo chápe.

Ondra Novotný řekl(a)...

Právě, že mi doteď přišlo, že je spíš nadhodnocovaný... Že je to takový Quentinovo protekční dítě a že to jeho nadšení je tak všechno, čím má šanci nějak zaujmout.

Ale Hostel dvojka mi to vyvrátil - za trojku budu jen rád.

(jo, penis viz. ty nůžky - takových scén není nikdy málo:)