čtvrtek 25. prosince 2008

Eden Lake (2008)

Docela pecka, tady vraždí sedmnáctiletí frackové a přitom to působí reálně! ... Idylická dovolená u jezera se pro mladou učitelku a jejího boyfrienda změní v docela tuhý souboj o život. Jenže nestojí za tím maskovaný vrah, ani parta smradlavých jižanských buranů, ani bubák - nýbrž místní mládežnická elita. A jaktože to může působit reálně? No, protože jak se věci zvrhnou, strach že se to provalí je ta nejlepší motivace po všem zamést stopy... Jedna věc: tenhle snímek se dal vyprasit do nepředstavitelných výšin kontroverze a toho, co nikdo normální nikdy nebude chtít vidět, už protože podobný námět se hned tak nevidí, ale nakonec to zůstalo ještě relativně v mezích normálu. Jestli je to dobře nebo ne, toť otázka. Přeci jen, rubačka dětí v seriózním duchu a stejná dávká násilí páchaná dětmi, to už je docela citlivá záležitost a zatím všudypřítomné tabu. Ale tak či onak, Eden Lake je hodně povedený film.

(ČSFD)

4 komentáře:

ADA řekl(a)...

překvapivě dobrý. jen je problém v tom, že normální člověk by celou situaci vyřešil hned na začátku. takových vesnických sraček bych se rozhodně nebál. navíc hajzl tam byl jenom jeden.

Ondra Novotný řekl(a)...

jo, to si říkáš, ale jak bys to být tim týpkem vyřešil... na začátku by ho ani nenapadlo, že se ta situace může až takhle posrat

ADA řekl(a)...

kdyby mi nějaký vidlácký holobrádek narušil romantický víkend a ukradl ray bany, tak bych mu okamžitě rozkopal držku a psa napíchnul na kůl. něco jinýho je banda nabušených nácků, ale malý spratky bych si vychutnal.
každá situace je jiná. konkrétně v tom filmu byla příležitost i důvod k násilí na dětech.

Anonymní řekl(a)...

kamosko tak to si len myslis evidentne nebyvas na dedine:-)to sa lahko povie ale pokial si nevidel tak boli viaceri mali noze aj ten jeden hajzl stacil pretoze ostatnych psychicky vydieral a deptal takze ani jednomu z nich by nebranilo ti vrazit noz do hrdla pokial boli psychopati