pondělí 27. října 2008

Thriller: A Cruel Picture (1974)

Život je svině. Jako malou tě znásilní jeden bláznivej dědek, následkem traumatu z toho už nikdy nepromluvíš, celý mládí dojíš krávy (to by ještě nebylo nejhorší), pak ti jednou ujede autobus a do města tě sveze pravděpodobně ten největší zmrd široko daleko, kterej tě uspí, nadopuje heroinem a udělá si z tebe další na sobě závislou děvku. Jako bonus ti píchne skalpel do oka a vychcaně tě zbaví rodičů. Tak ti nezbyde než se nechat mrdat, fotit, ponižovat a mlátit, abys kromě podílu za dobře odvedenou práci dostala svojí životně důležitou dávku. Co se těch podílů týká, říká se sice kdo šetří má za tři, ale tady bych to spíš upravil třeba na kdo šetří vykosí je všechny. Jo, pomsta bude sladká a totálně bezcitná...

Je těžký pocit z tohohle filmu nějak vyjádřit. Jo, máme tady kozičky, násilí, krev, revenge, béčkovou zápletku, dokonce i nefalšovaný porno záběry včetně výstřiku na análek. Ale jako béčko to na mě rozhodně nepůsobilo. A místo nějaký akční jízdy to celý plyne tak jakoby zpomaleně, včetně akčních scén. Docela zajímavá záležitost.


(ČSFD)


11 komentářů:

ADA řekl(a)...

pičo vole : )))))
na tohle mám napsanou recenzi asi rok a zítra, nebo hodně brzo jsem to chtěl nějak celý zkompletovat a publikovat. fakt jo. úplně ve mě hrklo jak se to tady objevilo. haha.

je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů.
nejlepší je úplný finále. celkově to má spoustu skvělých momentů.

Ondra Novotný řekl(a)...

Jo, mně se líbily všechny ty šukací:D Já právě přemýšlel, odkud jsem tenhle tip dostal, projížděl jsem i Pinkass ale tam nic, tak nevim. Možná ses už o tom někde zmínil...

ADA řekl(a)...

Bylo to na starým Pinkássu. Ještě na Lide.cz jak jsem to měl... Jinak obrázky používám jako ilustraci občas. Mám to i v profilu na Lidech. Takže pokud si to měl ode mě, tak se nedivím. Ale spíš si myslím, že si to měl v podvědomí odjinud, protože je to dost známý.
Šukací scény byly v poho. To jsou ta sedmdesátá léta.

Ondra Novotný řekl(a)...

jo a Švédsko k tomu...

tak s tou recenzí pohni

ADA řekl(a)...

http://divnoblog.blogspot.com tohle ti zatím musí stačit... viva la vito!

Erl řekl(a)...

Thriller je naprosto bombastická podívaná. Jo a super blog...

Ondra Novotný řekl(a)...

dík můžu si tady dělat co chci a zatim nikdo nežaloval na humusárny, takže pohoda:) rád tě tady vidim

no pro mě to bombastický nebylo, ale jo dobrej kousek

ADA řekl(a)...

tak teda budu žalovat já

ADA řekl(a)...

erl má dobrý názor a dobrý blog. vem si z něj příklad

Ondra Novotný řekl(a)...

ale nema tam tolik picovin jako ja

Anonymní řekl(a)...

Hm, jednooká holka, co jí furt někdo znásilňuje a která se nakonec krutě pomstí? To zní velice zajímavě...